CONCERT INAUGURAL
CARMEN LINARES

+ MARIA DEL MAR BONET Artista Convidada + SAXOLEÁ
04 de novembre 2022 · 21:00H – Trui Teatre

ENTRADES DISPONIBLES

CARMEN LINARES
LLEGENDA DEL FLAMENC
Premi Princesa d’Astúries de les Arts

Pertany a la millor generació del flamenc al costat de Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Enrique Morente, José Mercé i Tomatito. Carmen Linares està reconeguda com una llegenda viva del flamenc.

Discografia històrica: El seu primer àlbum data de 1971 al costat del mestre Juan Habichuela. En solitari ha gravat una dotzena de discos. Projectes reconeguts com a referències màximes per al gènere com a «Antologia de la dona en el cant» acompanyada per Moraito, Vicente Amigo, Tomatito i Pepe Habichuela i la seva trilogia homenatge als nostres poetes «Cançons Populars de Lorca», «Arrels i Ales»
i «Vers a Vers». Entre les seves col·laboracions discogràfiques destaquen temes memorables a duo amb Miguel Poveda, Joan Manuel Serrat, Manolo Sanlúcar i Pitingo.

Al llarg de 40 anys de flamenc ha actuat en escenaris de tot el món com Carnegie Hall (Nova York), Cité de la Musique (París), Opera House (Sidney), Shinjuku Bunka Center (Tòquio), Teatro Colón (Buenos Aires), Barbican Center (Londres) i Royal Opera (Oslo).

Carmen Linares és l’única dona de l’art flamenc guanyadora d’un Premi Nacional de Música (2001). També ha estat reconeguda amb la Medalla de Belles arts (2006), Medalla de Plata d’Andalusia (1998), tres premis a Millor Album Flamenc (2008, 2011, 2018), Nominació als Grammy Llatins (2002) i Nominació a Premis Goya (2019). Aquest any 2022 ha estat guardonada amb el Premi Princesa d’Astúries de les Arts.

Aquesta temporada ens presenta «Cantaora: 40 anys de Flamenc». La cantaora més important del flamenc actual ens presenta un espectacle únic amb les cançons més importants de la seva vida artística.

MARIA DEL MAR BONET
ARTISTA BALEAR CONVIDADA
Mallorca

El concert inaugural de la quinzena edició del Jazz Voyeur Festival compta amb una invitada d’honor. Maria del Mar Bonet amb més de cinquanta anys en els escenaris, és una de les grans veus de referència de la cançó en el món. El Mediterrani ha estat sempre el punt de referència en la seva vida artística i personal, considerant-lo la seva font d’inspiració. Ha passejat pel món sencer la seva música en la seva llengua, col·laborant amb desenes d’artistes i estils.
 


SAXOLEÁ
ARTISTA BALEAR
Formentera

Cants de Llevant i soleares de Triana interpretats amb una orquestració que afegeix, com a element innovador, el so del saxo.

Aquest projecte ha estat desenvolupat durant un període de tres anys per Gautama del Campo i un grup de músics de reconeguda reputació en el món del flamenc i del jazz per a ser presentat al Festival Internacional del Cante de las Minas de La Unión, i obtengueren el reconeixement del jurat, que el guardonà amb el primer Premio Filón al millor instrumentista de flamenc de 2015.

Saxoleá ha traçat un pont imaginari entre el flamenc, el jazz i altres músiques d’arrel. La sonoritat càlida del saxo, la manera de fondre els sons a manera de glissando, carregats d’emoció, unit a una gran sensibilitat expressiva a l’hora d’interpretar captiven l’espectador. La formació està composada per sons de tall essencialment flamenc com la guitarra el cajón i el cante hondo, juntament amb d’altres que hi afegeixen clars elements de fusió amb altres músiques, com el saxo alt i el contrabaix. La seva experiència compta ja amb un important recorregut, que inclou el seu pas per diferents festivals internacionals com el New Music Seminar de New York (USA), Womad de Bristol (UK), Jazz Rally de Düsseldorf, Festival de Jazz de San Luis (Senegal), Womad de Cáceres, Festival de Argel i un llarg etcètera.

MARIA DEL MAR BONET

ARTISTA INVITADO: BIG BAND BEGUES

06/11/21 · 21:00H  - SON AMAR

POWER UP ORCHESTRA

27/11/21 · 21:00H - SON AMAR

 

CHARLES LLOYD

28/11/21  - TRUI TEATRE

 

Instagram